Поново ради Народно позориште у Београду

Народно позориште у Београду наставља са радом након тромесечне паузе коју је изазвала пандемија коронавируса.

Пандемија је прекинула пробе драмске представе Васа Жалезнова коју у Народном позоришту припрема гост из Загреба, редитељ Златко Свибен, по драми чувеног руског писца Максима Горког. Пробе за ову представу се сада настављају.

Редитељ је поново окупио чланове екипе у којој су између осталих Љиљана Благојевић, Миодраг Кривокапић, Хаџи Ненад Маричић, Катарина Жутић, Рада Ђуричин, Петар Божовић, Небојша Кундачина и други.

Почеле су и индивидуалне пробе солиста и корепетитора Опере Народног позоришта, и индивидуалне вежбе Балета.

Народно позориште учествује у манифестацији Београдска летња сцена – позориште на Ташмајдану 9. јула са Музичко сценским делом Светлост у ком наступају солисти Опете и Балета Народног позоришта, који сада вредно припремају овај концерт, и 10. јула са представом Бела кафа по тексту Александра Поповића у режији Милана Нешковића.

Позориште ће учествовати и на отвореној летњој сцени у Суботици са представом Балкански шпијун по тексту Душана Ковачевића у режији Татјане Мандић Ригонат. Представа је заказана за 14. јул.

Благајна Народног позоришта почиње са радом у понедељак 1. јуна, а радно време ће бити пре подне од 11 до 15 часова и поподне од 17 до 20 часова. Купљене улазнице које нису искоришћене, публика ће моћи да рефундира на више начина. Једна купљена улазница пре пандемије, моћи ће да се замени за две улазнице за представе које ће бити приказане на летњој сцени на Ташмајдану.

Улазнице ће моћи да се искористе за представе Народног позоришта које ће бити на репертоару у наредном периоду, а моћи ће и да се новчано рефундирају на благајни Народног позоришта у Београду.

број коментара 0 Пошаљи коментар