Легендарни „Егзит“ од 13. до 16. августа

После многобројних консултација, званично је потврђено да ће овогодишњи "Егзит" бити одржан од 13. до 16. августа, на Петроварадинској тврђави у Новом Саду. Један од водећих светских фестивала обележиће 20 година свог постојања.

Најимпресивнија места на Петроварадинској тврђави, која "Егзит" чине легендарним у светским оквирима - Main Stage, колосална "Dance Arena" и култна "No Sleep" бина, уз још неке мање зоне - овог лета заједно ће чинити светску престоницу музике.

Овогодишње издање "Егзита" биће организовано у сарадњи са Кризним штабом Републике Србије, што подразумева увођење одређених мера. Једна од њих биће смањење капацитета фестивала на пола, од уобичајених 55.000 посетилаца по дану. Осим, тога, поједини ровови биће затворени. 

Поново покретање продаје улазница почиње 1. јуна у 12 часова. Детаљи о програму, формату и свим опцијама за рефундацију новца за оне којима нови датуми не одговарају, биће познати у наредним данима.

Србија је отворила своје границе без обавезног пи-си-ар теста или мера карантина. Ипак, организатори напомињу да уколико у неким државама дође до мањих жаришта, посетиоци из тих земаља биће у обавези да прођу "пи-си-ср тест", који ће бити бесплатан или изузетно повољан.

О одржавању 20-ог "Егзита" известили су и бројни глобални медији. Чувени британски лист Гардијан навео је да је Србија успела да превазиђе здравствену кризу без тежих последица, док амерички Полстар пише о драстичном побољшању здравствене ситуације и преноси како пример из Србије може помоћи да се убрза опоравак целокупне светске музичке индустрије.