Читај ми!

Милијарде долара бачено, Епл одустаје од развоја линије електричних аутомобила

„Епл“ је одустао од планова да уђе на тржиште електричних аутомобила, а руководство фирме прекинуло је тајни развојни пројекат на који су до сада потрошене милијарде долара. Изненадну одлуку челници фирме саопштили су на интерном састанку. Многи који су радили на пројекту биће пребачени да раде на развоју генеративне вештачке интелигенције.

Верује се да је „Епл“ потрошио милијарде долара на пројекат „Титан“, покушавајући да развије полуаутономно електрично возило. Одлука да се програм укине многи коментаришу као велику промену стратегије.

Иако компанија никада није формално објавила своје планове да у понуду уврсти и електрична возила, пројекат је подигао много површине у аутомобилској и високотехнолошкој индустрији.

„Епл“ је у претходном периоду запослио људе и руководиоце из „Ламборгинија“ и „Тесле“ да руководе развојем, а 2019. године купио је стартап „Drive.ai“ који је развијао аутономна возила.

Блумберг наводи да је објава о одустајању дошла као велико изненађење и да стотине запослених на пројекту су сада суочене са могућим отказима.

Компанија је још 2014. године почела да одваја значајне ресурсе у пројекат, али је од тада више пута наилазила на препреке. Десетине људи повезаних са пројектом отпуштено је 2016. године, а главни руководилац пребегао је у „Форд“ 2021. године.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво