Читај ми!

"Дани Зорана Радмиловића", 50. година од култног "Радована Трећег"

У Зајечару почиње 32. Фестивал "Дани Зорана Радмиловића", представом ПРА Фауст, Београдског драмског позоришта. Ове године обележен је велики јубилеј, педесет година од премијере култне представе Атељеа 212 , "Радован трећи", Душана Ковачевића, у којој је главну улогу играо непоновљиви Зоран Радмиловић .

Омаж глумцу и пријатељу, емотивно, али и са препознатљивим елементима комичног, поклонио је Душан Ковачевић зајечарској публици која је његову беседу пратила у тишини и наградила громограсним аплаузом.

Од Зорановог родног града награђен је и за свеукупан допринос култури Србије.Говорећи о Радмиловићу,осветлио је део његове непоновљиве личности.

"Тај његов шарм и та игра која је посебна, ја сам га у шали називао џез глумцем, јер је могао на врло малом простору да импровизује и ради неке ствари,које данас покушавају многи глумци да имитирају. Тако да је он у тој плејади великих глиумаца, једно посебно место заузео и такав дар се ретко појављује и на позоришном и на филмском небу“, истакао је академик Душан Ковачевић.

Посебно место квалитетом селекције претендује да заузме и овогодишњи фестивал.

„Мало нас је Бог погледао,мало помоћ пријатеља тако да имамо предивне представе. Мислим да је то оно најбоље што по габаритима може да стане на нашу сцену, што се сада могло изабрати у Србији и у земљама у окружењу“, рекао је Владимир Ђуричић,директор позоришта "Зоран Радмиловић“ у Зајечару.

Поред Београдског драмског у Зајечару ће наредних седам дана наступити НП Београд, ЈДП, културни центар из Бара у копродукцији са нишким позориштем, Народно позориште из Бања Луке, Атеље 212 и у част награђених, зајечарски театар представом „Чеховљева соба“.

 

 

 

 

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво