Читај ми!

Балетска школа „Лујо Давичо“ припрема гала Годишњи концерт

Балетска школа „Лујо Давичо“ је уметничка школа за основно и средње играчко образовање. Школовање траје осам година и обухвата основну балетску школу коју ученици похађају паралелно са обавезном основном школом и средњу балетску школу, коју похађају ученици којима је игра професионално опредељење и која, осим стручних играчких обухвата и општеобразовне предмете. Годишњи концерт биће одржан у суботу 13. априла у Центру за културу „Влада Дивљан“.

Како наводи гошћа Јутарњег програма, Ива Бојовић, директорка Балетске школе „Лујо Давичо“, на Годишњем концерту у Центру за културу „Влада Дивљан“ учествоваће ученици целе школе, како основне, тако и сва три одељења средње школе – класични балет, савремена игра и народна игра.

„Тренутно у школи имамо скоро 500 ученика, основне и средње. У основној немамо одређен број колико можемо да примимо, а у средњој се сваке године одређује број ученика који може да се упише. Морам да се похвалим да је број пријављених за полагање пријемног за средњу школу много већи од броја који можемо да примимо“, додаје Бојићева.

У основној балетској школи постоји само одсек за класичан балет, а савремена и народна игра се учи тек од средње школе. Школа „Лујо Давичо“ има и издвојено одељење у Чачку и у Крагујевцу које похађају деца из других градова.

На Годишњем концерту ће учествовати скоро 300 ученика и зато је одлучено да се организују два програма, један од 17 и други од 20 часова.

„Направили смо програм такав да су сви наставници школе припремили неку кореографију за свој разред или два спојена разреда. Биће шаренолико, весело, не треје ни предуго, ни прекратко. Даца су нам сјајна, увежбана, они су стварно фантастични професионалци већ. Тако да добродошли сте, сасвим сам сигурна да ћете уживати“, поручује Ива Бојовић, директорка Балетске школе „Лујо Давичо“.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара