Читај ми!

Бошковић: Сретењски орден је за Радио Београд одговорност и обавеза да настави са квалитетом који је имао претходних сто година

Сретењски орден првог степена додељен је Радио Београду поводом 100 година рада. О високом признању које је добио наш радио, за Дневник говори Срђан Бошковић, Главни и одговорни уредник Првог програма .

Радио Београд већ 100 година шаље најважније и најбитније информације у етар. Главни и одговорни уредник Првог програма Радио Београда наглашава да осим што се осећа понос, осећа се и одговорност и обавеза да се настави са квалитетом који је Радио Београд имао претходних сто година.

„Ово је година јубилеја, врло важна година за све нас, све запослене, за наше слушаоце. Ми ћемо у току ове године 2024. која је између осталог битна и за историју радиодифузије и уопште електронских медија на Балкану. Ми, као што знате, смо најстарији електронски медиј на Балкану и зачетник свих осталих који су се развијали после Радио Београда“, наглашава Бошковић.

Треба напоменути и да је седморо људи из Радио Београда основало Телевизију Београд 1958. године.

Наши слушаоци знају да смо ми део Јавног медијског сервиса, односно установе Радио-телевизија Србије и да је Радио Београд, Јавни радијски медијски сервис“, додаје Главни и одговорни уредник.

Без обзира на датум оснивања Радио Београда, цела година ће бити обележена разним пројектима, програмским акцијама, програмским емисијама које ће уједно и подсећати слушаоце на славне дане Радио Београда.

Ми смо се у овом претходном периоду трудили да не нарушимо углед који је Радио Београд стекао за тај један век. Улазимо у једно ново раздобље, треба да прилагодимо нашу програмску шему неким новим навикама наших слушалаца. Радио се највише слуша у аутомобилима. Данас савремени аутомобили имају дигиталне аудио апарате. Ми смо тим поводом ушли у ту ДАБ плус мрежу да бисмо били доступни и на таквим уређајима“, истиче Срђан Бошковић, Главни и одговорни уредник Првог програма РБ.

Поред тога Радио Београд се прилагођава новим генерацијама које користе мобилне уређаје за свакодневне потребе, тако да је покренута и апликација РТС Звук која пружа различите садржаје поред директног слушања програма. На располагању су разни садржаји из фонотеке Радио Београда у дигиталном формату.

Слушаоци треба да знају да још увек вреди изрека: „Ако није објавио Радио Београд, није се догодило“.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара