Представа „Едип“ Југословенског драмског позоришта на гостовању у Истанбулу испрaћена овацијама

Југословенско драмско позориште са Софокловом трагедијом „Едип", представило се публици у Истанбулу. Награђивана представа која је освојила и публику и критику, овацијама је поздрављена на сцени градског позоришта Мухсин Ертурул.

Кафана је простор у којем се одвија Софоклова трагедија у режији Вита Тауфера. У овом тумачењу Софоклова трагедија Едип је узбудљива трилерска драма која комуницира са нашим временом.

Владар Едип, како га маестрално игра глумац Милан Марић, у исто време је савремен и свевремен.

„Ја волим то што позориште има у себи, ту отвореност, ту једну снагу, ту искреност. То што у сат и по времена може да изазове катарзу, ево, у овом позоришту свих шестсто људи и нас на сцени. Мислим да су то много битне ствари поготову у овом лудом времену у ком живимо“, наглашава глумац Милан Марић.

Изузетни су глумци у представи Едип. Уз Марића и Наташа Нинковић, Зоран Цвијановић, Небојша Љубишић, Бојан Димитријевић.

И публика у Истанбулу је, као на свим извођењима у Београду и свим гостовањима, дугим стајаћим овацијама поздравила представу Југословенског драмског.

„Нама је важна млада публика. Они не читају, не познају класична драмска дела. Зато смо ову сезону посветили класицима, на модеран и њима близак начин. И зато смо у госте позвали Југословенско драмско позориште са представом Едип“, каже Ајшегул Ишсевер, директорка позоришта Мухсин Ертурул у Истанбулу.

„Та међународна гостовања су заправо представљање наше културе и наших уметника. С друге стране за уметнике врло важно, јер се некако одмеравају у најбољем смислу речи“, истиче Тамара Вучковић Манојловић, директорка Југословенског драмског позоришта.

Гостовање Југословенског драмског позоришта у Истанбулу резултат је сарадње између два театра. Угледно истанбулско позориште ће до краја године гостовати у Југословенском драмском са представом Рат и мир.

среда, 29. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије