Читај ми!

Џејмс Камерон демантује гласине да ради на филму о подморници Титан

Режисер мегахита из 1997. године о потонућу брода „Титаник“, у објави на „Твитеру“, негира тврдње да је започео преговоре о снимању филма о подморници компаније „Оушн гејт“.

Оскаровац Џејмс Камерон демантовао је гласине које су се појавиле у медијима да ради на филму о недавној имплозији туристичке подморнице „Титан“, несрећи која је однела животе свих пет људи који су били у њој, и те тврдње назвао „увредљивим“, пише Гардијан.

Режисер и познати стручњак за дубоке воде у објави на Твитеру, након што је британски лист Сан објавио извештај под насловом: DIVE DEEP Titanic director James Cameron in talks with major streaming network to create drama series on doomed Titan sub (Дубок зарон – Режисер Титаника Џејмс Камерон у преговорима са великом стриминг мрежом о стварању серије о несрећној подморници Титан“).

У чланку се тврди да је неименовани извор рекао да је Камерон „први избор за редитеља“ филма о догађајима на подморници Титан.

Испричао је причу о ‘Титанику’ тако саосећајно да се чини природним кораком да ово преузме. Откривање онога што се десило унутар ‘Титана’ је огроман подухват, али за то би било издвојено много времена, новца и ресурса“, објаснио је неименовани извор.

У свом одговору, Камерон је навео да обично не одговара на увредљиве гласине у медијима, али да сада то мора.

Нисам у преговорима о филму о ‘Оушн гејту’, нити ћу икада бити“, закључио је у краткој објави.

У јуну се оснивач компаније „Оушн гејт“ (OceanGate) Стоктон Раш спустио у Атлантски океан, заједно са још четири путника, у подморници „Титан“ са циљем да види олупину „Титаника“.

Подморница је током спуштања изгубила контакт са бродом на површини, што је изазвало међународну потрагу и акцију спасавања.

Неколико дана касније, америчка обалска стража је потврдила да су пронађени делови подморнице на дну океана и да је закључено да је свих пет особа које су биле у „Титану“ вероватно одмах погинуло у „катастрофалној имплозији“.

Након што су се појавиле вести о имплозији, многи су тражили мишљење од Камерона, јер он није само стручњак за дубоке воде и Титаник“, он има и 33 зарона до олупине и тврди да је провео „више времена на том броду него његов капетан некада“, али је био и пријатељ Пола Анрија Наржолеа, који је погинуо у несрећи „Титана“.

Ни на „Титанику“ ни у „Титану“ нису се обазирали на упозорења

У интервјуу за Еј-Би-Си њуз након потврде да је подморница имплодирала, Камерон је истакао да су многи чланови заједнице били веома забринути због ове подморнице.

Известан број врхунских стручњака за дубоке зароне чак се обраћао компанији, наводећи да је оно што раде превише експериментално да би превозили путнике и да су неопходне сертификације и тако даље“, објаснио је цењени редитељ.

Камерон је говорио о бројним проблемима подморнице у наредним интервјуима и чак је указао на паралеле између катастрофе „Титана“ и оне из 1912. године са „Титаником“.

Титаник нас фасцинира јер је тада изгледао као колосалан неуспех неке врсте система и 1.500 људи је платило цену за то“, навео је Камерон крајем јуна у програму Добро јутро, Америко.

Нису се обазирали на упозорења. Били су упозорени на лед, имали су радио, капетану Титаника су уручена вишеструка упозорења о леду испред пловила, а он је упловио пуном паром у познато ледено поље у мрачној ноћи без месечине. Ако то није рецепт за катастрофу, не знам шта јесте“, указао је Камерон.

Таблоид Сан није одмах одговорио на захтев Гардијана за коментар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара