Читај ми!

Пронађени делови подморнице "Титан", свих петоро путника погинуло

Обалска стража САД саопштила да су пронађени делови подморнице "Титан" и да нема преживелих. Претходно је компанија OceanGate, у чијем је власништву била подморница, објавила да верује да су путници из подморнице "изгубљени".

Водена површина на којој се трага за подморницом "Титан" сада је двоструко већа од америчке савезне државе Конектикат. За пловилом се трага на дубини до четири километра.

У помоћ је стигло још бродова, подморница и софистициране опреме, укључујући и француског робота "Виктор 6000" који може да зарони до 6.000 метара и има даљински контролисане "руке" за пресецање каблова или извођење других маневара за ослобађање заглављеног пловила.

Пловила на даљинско управљање опремљена камерама скенирају морско дно.

Капетан Обалске страже Џејми Фредерик саопштио је у среду да је канадски авион у више наврата регистровао подводну буку, али је тешко разазнати какви су то звукови и није познато одакле тачно допиру.

Места за оптимизам је све мање пошто стручњаци процењују да ће данас после 13 сати петочланој посади нестати кисеоника у подморници која је запечаћена вијцима са спољне стране.

У подморници и оснивач компаније OceanGate's

Подморница "Титан" је изгубила комуникацију са бродом у недељу, сат и 45 минута након што је заронила и није се вратила на површину у очекивано време.

У потрагу за пловилом и петоро чланова посаде укључени су војни авиони, подморнице и бродови. Помажу владине агенције и морнарице САД и Канаде, али и комерцијалне компаније.

Породица британског милијардера Хемиша Хардинга потврдила је да је он био један од путника. У подморници је био и Стоктон Раш, извршни директор и оснивач компаније OceanGate's која организује туристичке туре до олупине "Титаника". Остали чланови посаде су један француски истраживач и двојица богатих Пакистанаца – отац и син.

Олупина чувеног брода "Титаник" налази се на дубини од 3.800 метара на дну Атлантика, на око 600 километара од обале канадске покрајине Њуфаундленд.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара