Читај ми!

„И за Титаник су говорили да је непотопив“ – стручњак пре пет година упозоравао на подморницу „Титан“

Директор компаније "OceanGate" Стоктон Раш био је увређен и бесан након што је стручњак за подводна истраживања и подморнице изнео своје сумње у безбедност нове технологије коришћене у градњи подморнице „Титан“.

Бивши консултант компаније и стручњак за подморнице Роб Макалум упозорио је још пре неколико година Раша да, користећи непроверену технологију, угрожава животе људи и излаже ризику читаву индустрију за подводна истраживања. Преписка која се појавила у складу је са наводима редитеља Џејмса Камерона који је јуче открио да су многи стручњаци сумњали у безбедност подморнице „Титан“.

„Желите да користите прототип некласификоване технологије у веома негостољубивом окружењу“, рекао је Макалум о подморници, која је имплодирала док се спуштала до олупине „Титаника“ и однела пет живота, укључујући и Рашов.

Раш је одбацио та упозорења наводећи да разуме да њихов [OceanGate] фокусирани и иновативни приступ иде против утврђених правила, али да је то природа иновација.

„Уморан сам од људи у индустрији који користе безбедност као аргумент да би зауставили напредак и нове играче на тржиште. Од када смо Гиљермо и ја покренули ‘OceanGate’ стално слушамо неосноване повике да ћемо убити некога. То схватам као озбиљну личну увреду“, истакао је Раш у одговору.

Макалум му је на то узвратио да сматра Раш излаже себе и клијенте опасној динамици.

„Иронично, у трци до Титаника понављате оно што су и тада говорили: ‘Непотопив је’“, навео је Макалум.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара