Читај ми!

ИМДБ укинуо оцењивање „Даре из Јасеновца“

Филм „Дара из Јасеновца“ није могуће оцењивати на сајту ИМДБ, јер је највећа филмска интернет платформа укинула могућност корисницима да оцене остварење.

Српског кандидата за филмске награде Оскар и Златни глобус није више могуће оцењивати на ИМДБ-у (Internet Movie Database), а разлог за укидање ове опције је, наводно, велико надметање између Срба и Хрвата у давању највиших и најнижих оцена.

Модератори сајта су сматрали да се због тога не може добити реална оцена, а остварење које говори о судбини девојчице Даре у усташком логору Јасеновцу изазвало је жустре и остарешћене полемике.

Иако је Дару из Јасеновца, за коју је РТС откупио право на емитовање, врло мало људи заиста погледало, филм је на ИМДБ-у сајту оцењиван хиљадама пута и то често са највишим (10) и најнижим (1) оценама.

У тренутку искључивања могућности гласања филм је имао оцену 9,4. Могуће је да ће ИМДБ вратити ту опцију када филм уђе у редовну биоскопску дистрибуцију.

Пре неколико дана амерички часопис Варајети објавио је критику Џеја Вајзберга, који је Дару из Јасеновца, између осталог, назвао „филмом о Холокаусту са упитним намерама“ са „нескривеним антихрватским и антикатоличким нативизмом“.

петак, 21. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије