Здравље
понедељак, 16. нов 2015, 13:27 -> 14:54
Како је један мамурлук утицао на проналазак „ибупрофена“
Шездесетих година прошлог века доктор Стјуарт Адамс имао је тежак мамурлук, па је одлучио да на себи испроба неколико експерименталних лекова. Успело је, а једињење је касније постало познато као „ибупрофен“...
субота, 14. нов 2015, 15:21 -> 15:41
Поједите краставчић ако сте нервозни
Истраживање са Универзитета у Мериленду подупире тврдње да оно што једемо има снажан утицај на наше мисли, и једна од препорука тврди да храна богата омега-три киселинама подупире наше ментално здравље...
петак, 13. нов 2015, 08:18 -> 13:10
Американке гојазније од Американаца
Полна разлика у стопи гојазности у САД наставља да расте, показала су владина истраживања. Највећа полна разлика рангира се међу Афроамериканцима и Латиноамериканцима...
уторак, 10. нов 2015, 20:55 -> 23:41
Шећер, вино и млечни производи лоши за кожу лица
Мишљења угледних дерматолога, бројна истраживања, али и лица манекенки и славних лепотица које због своје професије цели живот пазе на оно што једу, доказују да није све у генетици. За нашу кожу, важније...
уторак, 10. нов 2015, 12:33 -> 13:12
Дијабетес пети узрок умирања у Србији
У Србији скоро 710.000 људи болује од дијабетеса, који је пети водећи узрок умирања, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар, наводећи да ће до краја године у свим домовима здравља у Београду...
среда, 04. нов 2015, 13:36 -> 14:09
Откривена структура ензима који утичу на развој карцинома
Амерички научници остварили су напредак у откривању атомске структуре ПРЦ2, комплекса ензима који имају кључну улогу у развоју више врста карцинома...
четвртак, 29. окт 2015, 13:47 -> 16:04
Природни третмани за спречавање опадања косе
Временски услови, начин исхране, препарати које користите и стрес утичу на губитак, односно опадање косе. Постоји пар природних решења са којима бисте брзо и једноставно могли да зауставите опадање косе...
уторак, 27. окт 2015, 12:28 -> 14:16
Црвено месо задржати у тањиру, али опрезно
Уколико сваки дан једемо по 100 грама црвеног меса, ризик од настанка канцера повећава се за 17 одсто. Нутриционисти саветују да црвено месо не треба у потпуности избацити из исхране, већ да све намирнице...
среда, 21. окт 2015, 17:28 -> 20:44
Антиоксиданси убрзавају ширење рака?
Индустрија прехрамбених суплемената зарадила је право богатство продајући препарате богате антиоксидансима. Зашто? Један од разлога је што ти молекули могу да заштите од рака тако што одстрањују слободне...
уторак, 20. окт 2015, 12:33 -> 14:53
Жива – и корисна, и изузетно отровна
Због својих особина, жива се користи у домаћинству, медицини и индустрији. Међутим, не сме се сметнути с ума да је отровна и да може штетно утицати на здравље људи...
Коментари