Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Zelenski: Američki tenkovi "abrams" stigli u Ukrajinu; Istražno telo UN optužuje Rusiju za mučenja zarobljenika

Rat u Ukrajini – 579. dan. Ruske snage napale su Odesku oblast dronovima "šahid" i raketama "oniks" i "kalibar", oštećena je lučka infrastruktura, saopštila je ukrajinska vojska. S druge strane, Moskva navodi da su u napadu ukrajinskih dronova na Kursk oštećena domaćinstva i administrativne zgrade, te da je oboreno još sedam dronova iznad Belgorodske oblasti. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio je da je njegova vojska preuzela američke borbene tenkove "abrams". Istražno telo UN optužuje Rusiju za mučenja zarobljenika.

Kijev je optužio Moskvu za jučerašnji vazdušni napad na Hersonsku oblast, u kojem su, kako tvrdi, dve osobe poginule, a tri povređene.

Rusija je, s druge strane, saopštila da je ukrajinski dron napao upravnu zgradu u Centralnom okrugu u Kursku, te da je oboren dron i u oblasti naselja Kremena.

U međuvremenu je britanski ministar odbrane Grant Šaps najavio da će Britanci obučiti 30.000 ukrajinskih vojnika.

Zapad i Ukrajina optužuju Rusiju da namerno izaziva glad u Ukrajini.

Papa Franja kaže da je industrija oružja ključni pokretač patnje ukrajinskog naroda, ali ističe da će i uskraćivanje oružja sada nastaviti njihovu patnju. 

Kandidat Republikanske stranke za predsedničku nominaciju i guverner Floride Ron Desantis izjavio je da se protivi članstvu Ukrajine u NATO-u, dodavši da to nije u bezbednosnom interesu Sjedinjenih Američkih Država.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара