Читај ми!

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine završena bez dogovora, nastavak 4. aprila

Razgovori delegacija Beograda i Prištine, koji su održani i pre nedelju dana na nivou glavnih pregovarača, završeni su i danas u Briselu bez dogovora. Nastavak 4. aprila. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da Priština nema političku volju da se dođe do rešenja za upotrebu dinara na KiM.

Dijalog predstavnika Beograda i Prištine o odluci o gotovinskom poslovanju na Kosovu i Metohiji završen je danas u Briselu bez dogovora. Biće nastavljen 4. aprila, javlja dopisnik RTS-a.

U Briselu su prošle nedelje razgovarale delegacije koje su predvodili glavni pregovarači Petar Petković i Besnik Bisljimi.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je tada da je tokom trilateralnog sastanka srpska delegacija istakla sve što otežava opstanak Srba na KiM i da je za Srbiju važno da u dijalogu nađe rešenje koje će uključivati nastavak funkcionisanja Poštanske štedionice na KiM.

Miroslav Lajčak je ocenio da je sastanak pokazao da će implementacijom Sporazuma o putu normalizacije morati da se pozabave na najvišem nivou – na sastanku lidera.

Premijer u Prištini Aljbin Kurti ponovio je da dijalog u Briselu nije prioritet njegove vlade, optuživši Beograd da “stalno krši dogovor”. Na to je reagovao Petar Petković, ističući da su Kurtiju prioritet napadi na Srbe.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара