Читај ми!

Петковић: Куртију дијалог није приоритет, већ напади на Србе

Директор Канцеларијe за КиМ Петар Петковић изјавио је да премијеру у Приштини Аљбину Куртију дијалог није приоритет, али да "зато јесте ескалација и свакодневни напади на Србе на Косову и Метохији".

Петар Петковић је, коментаришући изјаву Аљбина Куртија да му дијалог није приоритет, рекао да се напади на Србе на КиМ налазе премијеру у Приштини на врху агенде, преноси се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

"Свакодневним потезима које вуче, стварањем неподношљивих услова за живот Срба, показује читавом свету да га не занима нормализација односа, да не мари за мир и суживот на простору покрајине, већ на све начине покушава да Србе протера са вековних огњишта", истакао је Петковић.

Петковић наглашава да Курти од Срба прави дежурне мете своје аутошовинистичке политике, када нема економских резултата којима би се похвалио.

"Упркос неодговорним политичарима из Приштине који се налазе с друге стране преговарачког стола, Београд ће остати опредељен за конструктиван дијалог у циљу изналажења одрживих решења која треба да олакшају живот на простору КиМ", закључује Петковић.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво