Читај ми!

Eskobar traži hitno rešavanje pitanja dinara na KiM

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, koji se sastao sa Aljbinom Kurtijem, izjavio je da je odluka o zabrani dinara humanitarno pitanje koje otežava život Srba na Kosovu, da su SAD zbog toga zabrinute, te da očekuju od vlade u Prištini da taj problem bude hitno rešen, najavljujući novu rundu dijaloga sledeće nedelje.

Gabrijel Eskobar se popodne u Prištini sastao sa premijerom Aljbinom Kurtijem, kome je ponudio nekoliko predloga za rešenje pitanja upotrebe dinara.

"Moram da priznam da naši odnosi sada imaju neke izazove, a ti izazovi su zbog tretmana srpske zajednice na Kosovu. To je hitno humanitarno pitanje koje se mora odmah rešiti. Nadam se da je Vlada spremna da bude fleksibilna u razgovorima u dijalogu u utorak. U isto vreme, čestitao sam premijeru na odluci koju je doneo u vezi sa Dečanima. Bila je to teška odluka, ali ispravna", rekao je Eskobar.

Preneo je da je čuo izjave pojedinih srpskih građana na Kosovu o izazovima sa kojima se suočavaju zbog uredbe centralne banke o zabrani upotrebe dinara.

"To su najugroženiji ljudi, osobe sa invaliditetom, penzioneri i studenti. Bio sam dirnut njihovim pričama o tome kako je odluka uticala na njih. Premijer je to prihvatio i obećao da će videti neke od predloga koje sam mu danas dao“, rekao je Eskobar.

Sutra završava trodnevnu posetu Kosovu i Metohiji.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара