Novi DSS usvojio deklaraciju o KiM: Kosovska politika doživela krah, proglasiti okupaciju dela teritorije

Srbija mora da proglasi okupaciju dela državne teritorije dok svi relevantni međunarodni činioci ne budu uvažavali važeću i pravno obavezujuću Rezoluciju 1244, poručio je Novi DSS u Deklaraciji o Kosovu i Metohiji i kosovskoj politici predsednika i Vlade.

Glavni odbor Nove Demokratske stranke Srbije usvojio je na današnjoj sednici Deklaraciju o Kosovu i Metohiji i kosovskoj politici predsednika i Vlade Srbije, saopštila je stranka.

"Kosovska politika koja se vodi od 2008. godine i koja je intenzivirana dolaskom Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića na vlast doživela je potpuni slom i neizbežno vodi ka priznanju secesije južne srpske pokrajine", ocenjuje Novi DSS.

U deklaraciji se navodi da su francusko-nemački sporazum i njegov aneks apsolutno i nedvosmisleno protivustavnog i antidržavnog karaktera.

"Prihvatanje navedenih sporazuma od strane srpskih zvaničnika i državnih funkcionera povlači za sobom ne samo istorijsku i političku, već i krivičnopravnu odgovornost", piše u Deklaraciji.

Novi DSS smatra da, imajući u vidu flagrantno i kontinuirano kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, "Srbija mora da proglasi okupaciju dela državne teritorije dok svi relevantni međunarodni činioci ne budu uvažavali važeću i pravno obavezujuću Rezoluciju 1244, kojom se štiti teritorijalna celovitost Srbije i predviđa povratak srpskih snaga bezbednosti u južnu srpsku pokrajinu".

Činom proglašenja okupacije jasno će biti stavljeno do znanja svim subjektima međunarodnih odnosa da Srbija nikada neće prestati sa borbom za očuvanje svoje teritorijalne celovitosti, poručuje Novi DSS u Deklaraciji.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара