Читај ми!

Са кинеском компанијом потписан Протокол о набавци девет возова за брзине од 120 километара на час

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић потписао је Протокол о разумевању и сарадњи са компанијом ЦРРЦ "Changchun Railway Vehicles Co, Ltd" о набавци нових девет електромоторних возова.

Документ је у Влади Србије испред ЦРРЦ потписао је председник Управног одбора те компаније Лиу Ћанкинг.

Весић је након потписивања протокола рекао да је данас важан дан за железницу у Србији јер означава почетак изградње, опремања и модернизације градске железнице.

"Потписан је уговор за куповину девет електромоторних возова за брзине од 120 километара на час", рекао је Весић.

Он је нагласио да је набавка тих возова у циљу осавремењавања возног парка "Србијавоз" а. д. за потребе саобраћаја возова на будућој новоизграђеној прузи Земун поље – Аеродром "Никола Тесла" – Национални стадион и повезивања центра града Београда и околних насеља са специјализованом изложбом "ЕКСПО 2027".

Весић је нагласио и да ће ови возови који се набављају бити произведени у фабрици ЦРРЦ у Кини и требало би да буду и испоручени најкасније до 31. децембра 2026. године.

"Ови возови ће бити прилагођени свим стандардима ЕУ", рекао је министар.

Потписивању протокола присуствовали су и помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Анита Димоски и вршилац дужности директора "Србијавоза" Иван Булајић.

петак, 21. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије