Читај ми!

Јовановић: Нема компромиса око предстојеће фарсе од избора

Председник Новог ДСС-а Милош Јовановић каже да режим није показао никакву спремност за стварање елементарних услова за колико-толико фер и поштене изборе.

Милош Јовановић је саопштио да не може бити компромиса поводом, како наводи, “предстојеће фарсе“ од избора заказаних за 2. јун у Београду.

"Тим пре што наведени режим није показао никакву спремност за стварање елементарних услова за колико-толико фер и поштене изборе. Сасвим супротно, и даље је наставио, и вероватно појачао, праксу миграције бирача у шта је цела Србија могла да се увери са случајем Мале Крсне“, навео је лидер Новог ДСС-а.

Истакао је да је опозиција, иако је благовремено захтевала од власти разговоре о изборним условима, пристала чак да о њима разговара и након расписивања избора.

“Данас, на 40 дана од одржавања фарсе од избора - и независно од чињенице да је аосолутно касно да се ишта промени на боље - сваки даљи разговор би представљао чисто понижење. Једино што преостало време допушта јесте да свако донесе одлуку - да ли ће бранити демократију и слободу у Србији или ће се, свесно или не, сврстати уз режим Александра Вучића и његове страначке машинерије који директно угрожавају и слободу и демократију“, навео је Јовановић.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије