"Српска солидарност" даривала породиље и бебе рођене током празника на КиМ

У породилиштима у српским срединама на Косову и Метохији рођено је 14 беба, током ускршњих празника, за које су у хуманитарној организацији "Српска солидарност" обезбедили пригодне пакете за прве дане боравка кући по напуштању болнице, а њиховим мајкама даривали по 100 евра.

Из "Српске солидарности" су саопштили да су  акцију "Васкрсло Косово и Метохија" успешно реализовали шести пут за редом, и да су даривали породиље и бебе у сва три породилишта у српским срединама на КиМ.

"Као и претходних година за Васкршње празнике обишли смо сва три породилишта: у Пасјану, Грачаници и Косовској Митровици. У жељи да пружимо подршку храбрим мамама које су током Васкрса донеле на свет нове мале чуваре Косова и Метохије, чланови наше организације су им даривали новчане донације као и пригодне пакете за бебе", изјавио је Бранко Антић, из хуманитарне организације.

У пакетима за бебе су пелене, бодићи, козметика и остала беби опрема. Од 14 беба шест је током Ускрса рођено у Пасјану, две у Грачаници и шест у Косовској Митровици.

Хуманитарци "Српске солидарности" су породиљама пренели да с'обзиром на све теже животне околности, скромним доприносом желе да им поруче да нису саме, да мисле на њих и да се од срца радују свакој беби која се роди на КиМ.

Бранко Антић се захвалио свим донаторима који су учествовали у акцији и најављује да "Српска солидарност" наставља са новим видовима помоћи Србима на КиМ, те да су сви који су заинтересовани да пруже подршку добродошли.

Жиро рачун за динарске уплате: 340-11013053-38

PayPal: srpskasolidarnost@gmail.com

Инструкције за уплате на девизни рачун:

Currency tag (EUR,$,CHF, CAD) SWIFT CODE: GIBARS22

IBAN: RS35340000001101305338

NAME: Srpska solidarnost

ADDRESS: Beograd, Skerliceva 12

Podršku možete pružiti i slanjem SMS-a na humanitarni broj 1389.

NAŠE MALO JE NEКOME MNOGO!

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара