Читај ми!

...IZ ČASA U ČAS...

Vojska Srbije u najvišoj borbenoj gotovosti – šok-bombe, suzavac, barikade na severu KiM, desetine povređenih

Predsednik Aleksandar Vučić dao je naredbu da se Vojska Srbije stavi u najvišu borbenu gotovost. U sukobima kosovske policije i građana na severu Kosova i Metohije povređeno je nekoliko desetina ljudi. Policija vozilima blokira prilaze zgradama opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić u koje su ušli novoimenovani predsednici. Američki državni sekretar i ambasadori SAD u Beogradu i Prištini osudili postupke kosovskih vlasti i pozvali da se one odmah zaustave. Eparhija raško-prizrenska izrazila je najveću zabrinutost i traži hitnu međunarodnu reakciju EU, ambasadora Kvinte i Kfora.

Dolazak specijalaca policije pratio je zvuk sirena u Leposaviću, Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, koje žitelji tih sredina aktiviraju za alarmiranje na opasnost.

Izvori RTS-a u Zubinom Potoku preneli su da specijalci nameravaju da na zgradu Opštine u kojoj je i Privremeni opštinski organ Vlade Srbije "istaknu zastavu plavo-žute boje koja simbolizuje državnost na Kosovu".

U Leposaviću se nakon sirena na glavnom trgu ispred Opštine okupio veći broj građana koji su na najavu dolaska specijalnih snaga kamionima blokirali saobraćaj u glavnoj ulici sa obe strane prilaza zgradi Opštine.

Kosovska policija saopštila je da "pomaže novoizabranim gradonačelnicima da ostvare pravo na rad u zvaničnim opštinskim zgradama".

U saopštenju policije navodi se da "u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, policija preduzima mere obezbeđenja, održavanja reda i javne bezbednosti".

Sve se događa kada je većina zaposlenih u privremenim organima i drugim institucijama na putu za Beograd, radi prisustva skupu na koji ih je pozvao predsednik Srbije.

Juče su novi predsednici opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću položili zakletvu i preuzeli dužnosti kao prvi predsednici albanske nacionalnosti od formiranja lokalnih struktura vlasti u tim sredinama pod okriljem vlade u Prištini.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво