Читај ми!

Нови председници општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу положили заклетву

Измир Зећири и Илир Пеци из Демократске партије Косова положили су заклетву и преузели дужности председника у општинама Зубин Поток и Звечан, као први председници албанске националности од формирања локалних структура власти у овим срединама под окриљем владе у Приштини.

Измир Зећири је заклетву положио у селу Чабра, насељеном искључиво Албанцима, десетак километара од Зубиног Потока, где је иначе седиште локалне администрације.

Упитан након полагања заклетве где ће му бити канцеларија, Зећири је рекао да ће његово седиште бити читава општина.

Током полагања заклетве, Зећири је рекао да ће своје дужности и овлашћења обављати часно, лојално и у складу са законом, како би свима обезбедио услове за миран живот.

После заклетве, замолио је одборнике да буду на највишем нивоу одговорности тако што ће грађанима Зубиног Потока понудити услуге без разлике.

"Желим да будемо заједно у нашим пословима и одговорностима, да будемо што више фокусирани на спровођење закона на целој територији општине Зубин Поток", рекао је Зећири.

Полагање заклетве у селу Чабра, у канцеларији за заједнице, обезбеђивао је приличан број полицајаца.

Зећири је до зграде локалне канцеларије довезен у црном полицијском блиндираном џипу, цивилних таблица. Истим возилом је напустио село.

Полагање заклетве председника општине Звечан Илира Пеција одржано је у школи "Иса Бољетинац", у селу Бољетин, такође настањеним искључиво Албанцима.

На овој седници, поред председника Општине, заклетву су положили и нови одборници.

На објектима у којима су Зећири и Пеци положили заклетве биле су истакнуте заставе плаво-жуте боје која симболизује такозвану државност на КиМ и застава државе Албаније са црним двоглавим орлом.

Љуљзим Хетеми, новоизабрани председник општине Лепосавић, заклетву је положио у месној канцеларији у селу Бистрица, насељеном искључиво Албанцима. 

Хетеми је из покрета Самоопредељење премијера Аљбина Куртија, као и Ерден Атић, новоизабрани председник Општине Северне Митровице, који је заклетву положио 19. маја.

Заклетву су положили и новоизабрани одборници, а за потпредседницу скупштине изабрана је Драгана Милетић, из српске заједнице.

Прошле недеље заклетву је положио Ерден Атић, новоизабрани председник општине Северне Митровице.

Албански кандидати за председнике четири општине са српском већином на северу КиМ изабрани су на изборима 23. априла, које су Срби бојкотовали.

Прошле недеље, Ерден Атић положио је заклетву и преузео дужност градоначелника Општине Северна Митровица, пошто је победио на гласању на коме нису учествовали Срби

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво