Читај ми!

Srđa Popović: Srbija se trajno promenila

Srbija se trajno promenila i nema veze sa Srbijom iz Miloševićevog vremena, poručio je Srđa Popović u intervjuu za Bi-Bi-Si.

Direktor Centra za primenjene nenasilne akcije "Kanvas" i gostujući predavač na Univerzitetu "Harvard" Srđa Popović ocenio je da se Srbija "trajno promenila" i da je u njoj postignut konsenzus o dugoročnoj budućnosti zemlje, prenosi Beta.

"Srbija se trajno promenila i nema veze sa Srbijom iz Miloševićevog vremena, jer je za ovih 15 godina postignut konsenzus o dugoročnoj budućnosti zemlje. Upravo zbog toga je Srbija danas demokratski uređena zemlja koja igra važnu ulogu u stabilnosti čitavog Balkana", rekao je Popović za svetski servis Bi-Bi-Sija.

Prema njegovim rečima, ključni izazovi sa kojima se suočava Srbija, kao i sve zemlje u tranziciji, jeste izgradnja nezavisnih institucija i suzbijanje korupcije.

Popović je nedavno objavio knjigu pod nazivom Mustra za revoluciju, koja je promovisana u sedištu kompanije "Gugl" u Njujorku, zatim na "Harvardu", kao i u Londonu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво