Читај ми!

Београдски хотели пуни током целе године, прво се резервишу они са пет звездица

Судећи по вестима са планина и из бања, за многе је већ почео пролећни одмор, а Београд је досањао свој вишегодишњи сан. Постао је целогодишње туристичко одредиште, само се мењају разлози доласка гостију и адресе с којих стижу у наш главни град.

Београд годишње посети 1.400.000 странаца. Смештај проналазе у неком од 120 хотела. Приватном смештају ни броја се не зна. А најчешће је све пуно.

“Свака манифестација, сваки догађај се у ствари осећа у Београду, расте потрошња, хотели су пуни и веома смо задовољни зато што се прво попуне 5, 4 па и 3 звездице, чак и приватни смештај је изузетно пун“, каже Александра Миката из Туристичке организације Београда.

Наводи да Београд сваког месеца има приближан број туриста.

“Успели смо да постигнемо онај степен да сваког месеца, сваке недеље, сваког викенда имамо туристе, да би наша београдска привреда добро радила“, рекла је Миката.

У једном од најлуксузнијих београдских хотела на рецепцији је гужва каква се ретко види у хотелима са пет звездица.

“Тренутно нам је само ове недеље Сајам грађевинарства, Европско првенство у боксу и имате још нека догађања који генерално пуне хотелске собе. Србија ради свој посао и јако велики број гостију долази. Још нисмо истрошена дестинација и људи долазе да виде нешто ново, почињу припреме за Експо који нам долази 2027, тако да ће и то довести још више гостију“, сматра директор хотела "Хилтон" Александар Василијевић.

Кад ради привреда, ради и туризам

До 2027. очекује се отварање три супериор хотела или, како то хотелијери кажу, са пет плус звездица.

“Кад привреда ради, онда ради и туризам и хотели, а оно што је интересантан податак је да рецимо синдикати турских компанија шаљу на наградно путовање радника у Србију, тако да значајан број туриста је сада конкретно у Србији, у Београду и осталим дестинацијама“, наводи Георги Генов, директор ХОРЕС-а, Удружења хотелијера и угоститеља Србије.

Навалa туриста очекује се и средином маја, када у Београду наступа светка звезда Род Стјуарт, па средином новембра кад ће наш град бити домаћин светске музичке атракције, холандском краљу валцера, Андреу Рију.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара