Preporuke nadležnih: Odložiti ekskurzije i putovanja u Italiju

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je dopis direktorima srednjih škola da se sva planirana studijska putovanja i ekskurzije u Italiju odlože zbog koronavirusa. Ministarstvo spoljnih poslova preporučilo da se ne putuje u ugrožena područja Italije.

Resorno ministarstvo naložilo je da se studijska putovanja i ekskurzije u Italiju odlože do stabilizacije zdravstvene situacije u toj zemlji.

Ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je svim građanima Srbije da do daljeg ne putuju u ugrožena područja Italije, odnosno dok se aktuelna zdravstvena situacija izazvana koronavirusom ne normalizuje, saopšteno je iz Ministarstva.

Putovanja koja su planirana za delove Italije Veneto i Lombardiju u naredne dve nedelje će biti otkazana, a putnici će moći da dobiju povraćaj novca ili u dogovoru sa agencijama promene program putovanja, saopštila je Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (YUTA). 

Prema zvaničnim podacima civilne zaštite, u Italiji je koronavirusom zaraženo 219 osoba, dok je pet umrlo.

Vlada Italije je uvela vanredne zaštitne mere i stavila 11 opština u karantin, u regijama Lombardija i Veneto.

Javne ustanove u Venetu, Lombardiji, Emilija Romanji i Pjamonteu su zatvorene – škole, bisokopi, katedrala Duomo u Milanu. Otkazane su i sve javne svečanosti poput karnevala u Veneciji. Televizijske emisije su bez publike u studiju.

hrvatsko Ministarstvo nauke i obrazovanja izdalo je preporuku školama da otkažu sva organizovanja putovanja u Italiju u narednih mesec dana. Veliki broj Hrvata prethodnih dana je boravio na karnevalu i Veneciji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво