Ekologizacija: Odgovorna ishrana

Ishrana, svakodnevni obroci, tako je veliki deo naših života, a posvećujemo mu sve manje vremena.

Svakodnevno unosimo dragocenu energiju u vidu hrane u naše telo, a da ne znamo ko je tu hranu proizveo. Ne znamo naravno ni na koji način je proizvedena, da li je i koliko prskana zaštitnim sredstvima. U najdrastičnijem slučaju, desi se i da dejstvo pesticida nije prošlo.

Malo nas takođe može da se pohvali da je nedavno ugostio prijatelje na lepoj večeri ili ručku. U ovoj emisiji razmatra se problem moderne kulture ishrane, hranjenja s nogu, i razmatraju neki drugi pristupi, uz podsećanje da ranije nije bilo tako. I da je možda potrebno vratiti se tradiciji kada je trpeza bila utočište, a hrana uživanje i lek.

Urednik Bojan Glavonić

 

 

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом