Kulturni dnevnik

Četvrta "Noć muzike", koja nas očekuje 30. avgusta na Ušću, biće u znaku nastupa Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a i globalnog muzičkog fenomena - finskog sastava "Apokaliptika". Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je maestro Bojan Suđić.

 

 

U Kulturnom dnevniku govorimo o 54. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma "Filmskim susretima" u Nišu, četvrtom Međunarodnom festivalu srednjovekovne muzike "Medimus", koji je održan u atrijumu crkve Svetog spasa u Prizrenu i novosadskom "Kaleidoskopu kulture". Biće reči i o konkursu za mobilnost umetnika i profesionalaca u kulturi širom Evrope, koji je predstavljen u Beogradu - šta ovakav konkurs znači našim umetnicima i koliko su oni danas mobilni, kada je evropska kulturna scena u pitanju. Bili smo u Ivanjici u rodnoj kući Radomira Konstaninovića, gde je "Matineom za istoriju" obeleženo 50 godina od objavljivanja "Filozofije palanke". Iz sveta izdvajamo mjuzikl "Mulen Ruž" Baza Lurmana, koji igra na Brodveju.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Sanja Redžić
Montažer Branislav Popović

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије