Читај ми!

Znanje imanje: Od njive do trpeze

Da bi nam selo ostalo i opstalo, na poljoprivrednim gazdinstvima proizvodnja mora da bude zaokružena.

Imanja bi trebalo da nam budu moderno opremljena: od mehhanizacije do pripreme proizvodnje i skladištenja. Kako koristimo resurse koje imamo i na koji način dolazimo do finalnog proizvoda u ovoj emisiji Znanja imanja govore:

Ekipa Znanja imanja u ribarenju
Ekipa Znanja imanja u ribarenju

Dragiša Stokić, vinar i vinogradar iz Velikog Gradišta - zašto je kapital stečen u Italiji uložio u proizvodnju vina od domaćih sorti poput “Morave“ i “Sile"?

Nemanja Milunov, alas iz Rama - kako se spaja tradicija i turizam u Dunavskom biseru.

Sa ribarima
Sa ribarima

Slavko i Đorđe Lazarević iz sela Kovanluk kod Kraljeva - proizvođači jabuka, što ne prodaju to prerade u sokove izuzetnog kvalitete.

Slaviša Stojković iz sela Mala Reka podno Jastrepca - dobitnik nagrade mladi poljoprivrednik Srbije za najbolje poljoprivredno gazdinstvo.

Jugoslava Đurica sa Slavišom Stojkovićem, selo Mala reka
Jugoslava Đurica sa Slavišom Stojkovićem, selo Mala reka

Radomir Marčeta iz sela Mali Beograd - kako vratiti kvalitetno ćureće meso na naše trpeze.

Novinari: Dragana Popov, Jugoslava Đurica, Ljiljana M. Petrović

 

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом