Kockar, film

"Kockar" je televizijski film iz 1993. Godine, snimljen po istoimenom delu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u adaptaciji Miloša Nikolića i režiji Ivana Rakidžića.

U mondenskom nemačkom gradiću osiromašeni ruski aristokrata provodi dane u isčekivanju "dobrih" vesti iz Rusije o smrti njegove bogate babe. Sa tim novcem moći će da vrati dugove problematičnom francuskom pustolovu i oženi se njegovom problematičnom rođakom.

I njegova pastorka Polina očekuje to nasledstvo da bi se oslobodila obaveza prema Francuzu, pa tera učitelja dece svog očuha, Alekseja, da se kocka njenim novcem kako bi vratila dug.
Aleksej je zaljubljen u Polinu i učinio bi sve da stekne njenu naklonost, čak i da je gurne u naručje jednog engleskog gospodina, samo da bi je spasao od Francuza.
I dok svi čekaju telegram iz Rusije da je baba umrla - ona se pojavljuje lično, ne samo živa i zdrava nego i spremna da im već komlikovanu situaciju još više iskomplikuje.

Uloge tumače: Milan Bogunović, Vesna Trivalić, Predrag Ejdus, Olga Spiridonović, Miodrag Radovanović, Tanja Bošković, Milan Mihailović...

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу