Art zona: Retrovizija 2021.

U epohi pandemije, prostori muzeja i galerija, kao i ateljea gde umetnici stvaraju, pokazali su se kao veoma bezbedna mesta. Čini se da se scena vizuelnih umetnosti konsolidovala i oživela. Tokom 2021. godine, nekim od značajnih izložbenih poduhvata i manifestacija bila su posvećena pojedinačna izdanja serijala Art zona.

U poslednjoj epizodi Art zone u ovoj godini, podsećamo se izložbe slika Vlaha Bukovca u Galeriji SANU, retrospektive fotografija Goranke Matić i slika Vladimira Veličkovića u beogradskom Muzeju savremene umetnosti. Pogledaćemo i retrospektivne izložbe Mire Brtke u Muzeju grada Beograda i interaktivne instalacije - A galaksija okolo sija - Vladana Radovanovića, predstavljenoj u hali Beogradskog sajma, i međunarodnog 58. Oktobarskog salona.
Biće reči i o studiji Jugoslavija na Venecijanskom bijenalu od 1938. do 1990 - Kulturne politike i politike izložbe, dr Ane Ereš, koja je promovisana gotovo istovremeno kada je odabran predstavnik Srbije na nastupajućem 59. Venecijanskom bijenalu, 2022. godine - vizuelni umetnik Vladimir Nikolić, koji će u kratkim crtama predstaviti skicu svog projekta.
Urednik i scenarista: Danijela Purešević
Režija: Marko Šotra

repriza, 6. januar  u 03:55 i 11:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво