Читај ми!

Počinje NBA plej-of, Jokić i Denver pohod na titulu kreću od Portlanda

Utakmicama u Milvokiju i Los Anđelesu, večeras počinje plej-of NBA lige. Pažnja srpske javnosti usmerena je na timove za koje nastupaju Jokić, Bogdanović, Marjanović i Bjelica, a Denver pohod na šampionsku titulu kreće duelom sa Portlandom.

Posle odigranih mečeva novouvedenog plej-ina, poznati su svi učesnici NBA plej-ofa. Po osam ekipa na Istoku i Zapadu boriće se za plasman u veliko finale koje će odlučiti o šampionu najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu.

Srbija će u NBA doigravanju, koje bi trebalo da bude jedno od najzanimljivijih u poslednjih nekoliko godina, imati čak četiri predstavnika.

Nikola Jokić jedan je od najozbiljnijih kandidata za titulu najkorisnijeg košarkaša lige (MVP), a njegov Denver ima visoke aspiracije ove godine i želi da ode makar korak dalje u odnosu na prethodnu, kada su Nagetsi poraženi od Lejkersa u finalu konferencije.

Bogdan Bogdanović u Atlanti igra najbolju sezonu u NBA karijeri, a njegovi Hoksi u prvom kolu plej-ofa Istoka igraju protiv Njujorka.

Boban Marjanović i Dalas imaće težak zadatak da u prvom kolu plej-ofa zaustave Los Anđeles kliperse, dok Majami Nemanje Bjelice doigravanje počinje duelima sa Milvokijem.

I upravo će Bjelica prvi na teren, pošto njegov Hit igra prvi meč plej-ofa, protiv Milvokija u Viskonsinu (subota, 20.00), dok će nedugo zatim Marjanovićevi Mavsi igrati u Los Anđelesu (22.30).

U toku noći sastaju se Bruklin i Boston (2.00), ali i Denver i Portland (4.30).

U nedelju su na programu i preostala četiri duela. Filadelfija će ugostiti Vašington (19.00), dok Lejksersi igraju u Finiksu (21.30). Tokom noći nas očekuju dueli između Njujorka i Atlante (1.00), kao i Jute i Memfisa (3.30).

Plej-of serije igraju se na četiri dobijena meča, a prednost domaćeg terena imaju ekipe koje su u prvoj fazi takmičenja imale bolji skor.

Titulu šampiona brane Los Anđeles lejskersi, koji su plasman u plej-of ove sezone izborili posle plej-in meča sa Golden Stejtom.

Parovi prvog kola NBA plej-ofa:

Istočna konferencija:

(1) Filadelfija - (8) Vašington
(4) Njujork - (5) Atlanta

(2) Milvoki - (7) Majami
(3) Bruklin - (6) Boston

Zapadna konferencija:

(1) Juta - (8) Memfis
(4) LA Klipers - (5) Dalas

(2) Finiks - (7) LA Lejkers
(3) Denver - (6) Portland

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво