Читај ми!

Леброн Џејмс водио Лејкерсе до победе над Вориорсима

Лос Анђелес Лејкерси савладали су Голден Стејт Вориорсе са 103:100 у мечу доигравања за место у плеј-офу Западне конференције.

Леброн Џејмс је постигао 22 поена, имао је 11 скокова и десет асистенција, што је његов пети трипл-дабл учинак у сезони. Играо је са недовољно опорављеним чланком, а добио је и ударац у око крајем последње четвртине. И такав је постигао далеку тројку на 58,2 секунде до краја, која је недвосмислено погурала Лејкерсе до тријумфа.

"Након што сам озледио око, видео сам три обруча, а гађао сам онај средњи. Хвала Богу, погодио сам. Ово је јако важна победа", рекао је Џејмс после меча.

Његова тројка, коју је погодио са више од десет метара, најдаљи је погодак у последња три минута било ког меча његове каријере.

Ентони Дејвис је погодио 13 од својих 25 поена у четвртој деоници, што је још један важан чинилац у тријумфу Лејкерса, који су успели да превазиђу и 37 постигнутих поена Стефона Карија.

Дејвис и Џејмс су шутирали 3 од 19 у првом делу меча, да би се ипак драстично поправили у наставку. Лејкерси су губили са 13 поена на полувремену и имали су заостатак од 12 поена средином треће деонице. Прво вођство су имали у последњој четвртини, када их је полагање Кајла Кузме довело на 81:79.

Кари је такође нешто мирније почео меч. Постигао је пет поена у првој четвртини, што је више него дупло мање од његовог просека (11.8 поена овог месеца). Скоро четири минута је прошло у мечу пре него што је покушао да постигне прве поене из игре, а у томе је успео тек на 4:59 до краја прве четвртине.

Голден Стејт је могао да меч пошаље у продужетак, али је Кент Бејзмор погрешио у додавању. Лејкерси су тако изборили плеј-оф као седма екипа и играће против другопласираног Финикса.

Голден Стејт ће играти са Мемфисом, који је победио Сан Антонио у другом плеј-ин мечу, за осмо место у плеј-офу, које доноси дуел са првопласираном Јутом.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво