Predstavljena turistička ponuda Beograda u Sarajevu

U okviru promotivne kampanje u regionu, Turistička organizacija Beograda (TOB) je danas predstavila turizam grada Beograda u Sarajevu, i aktuelnu ponudu za turističko tržište Bosne i Hercegovine.

U saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini, predstavništvom Er Srbija u BiH i turističkom organizacijom grada domaćina, danas je u Hotelu „Evropa" organizovana konferencija za medije i prezentacija turističke ponude Beograda, piše u saopštenju TOB-a.

Prisutnima su se obratili ambasador RS u BiH, Stanimir Vukićević, direktor Turističke zajednice kantona Sarajevo, Nermin Muzur, predstavnik Er Srbija u BiH, Emir Dervišović. Događaju su prisustvovali predstavnici Službe za razvoj turizma grada Sarajeva, Turističke zajednice istočnog Sarajeva, Udruženja turističkih agencija, Olimpijski centar Jahorina, brojnih agencija, kao i različitih medija, novinskih agencija, TV i radio kuća i internet portala.

Turistički poslenici i predstavnici medija su bili u prilici da se upoznaju sa različitim segmentima turističke ponude našeg grada, bogatom kulturnom baštinom, aktuelnim turističkim sadržajima, gastronomskom ponudom i nastupajućim događajima sa akcentom na novogodišnje praznike i zimsku sezonu.

Ambasador RS u BiH, Stanimir Vukićević je na konferenciji najavio i prvorazredni događaj za oba grada, bratimljenje dve opštine, Stari Grad u Sarajevu i istoimene opštine u Beogradu, koje će biti realizovano do kraja ovog meseca.

Posle konferencije su održani poslovni sastanci predstavnika turističke privrede i hotelsko-ugostiteljskog sektora Beograda i Sarajeva.

Gosti iz BiH u Beogradu su među najbrojnijim i frekventnim gostima u Beogradu, sa 7-10% rasta u brojnosti na godišnjem nivou. Od početka godine, odnosno prvih osam meseci 2017. broj turista iz BiH je za 7% veći nego u istom periodu prošle godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво