Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Gost emisije je Đuro Ćurčić, jedan od osnivača Fondacije "Tate Novosađani", koja, osim bolesnoj deci, pomaže i porodicama lošeg materijalnog statusa. Repriza emisije u petak, 6. decembra u 13 sati.

Fejsbuk grupa "Tate Novosađani", nastala je kao šaljivi odgovor na popularnu grupu "Mame Novosađanke". U međuvremenu prerasla je u fondaciju u kojoj su članovi vrlo ozbiljno shvatili svoje mogućnosti da pomognu onima u nevolji, a pre svega bolesnoj deci. Da više nije reš ni o kakvoj šali potvrdilo se tokom humanitarne akcije za dečju bolnicu, kada je kupljena oprema za ovu ustanovu na osnovu inicijativa nekoliko očeva. Osim bolesnoj deci, Fondacija pomaže deci i porodicama lošeg materijalnog statusa, ustanovama kojima je potrebna pomoć za opremu svratišta za decu. Gost emisije je Đuro Ćurčić, jedan od osnivača Fejsbuk grupe i Fondacije "Tate Novosađani".

Olga Vagner već 15 godina živi u Berlinu. Radi kao turistički vodič za Berlin, Potsdam, Drezden, Keln i Frankfurt. Ljudi je lako zavole i požele da se opet vrate u Berlin. Nedavno je posetila Beograd i to je bila prilika da sa njom razgovara Vanja Vasić.

Grupa srpskih umetnika iz Švajcarske "Urban moments", nakon tri godine, svoje najnovije stvaralaštvo predstaviće publici 06. decembra. Otvaranje izložbe održaće se u Kulturnom centru starog dela grada Biela, u galeriji "Alte krone".

Izbor Igora Kokoškova za selektora košarkaške reprezentacije Srbije oduševio je ne samo naše navijače, već i igrače Sakramento kingsa. O tome govori i Nemanja Bjelica, koji po prvi komentariše i učešće u reprezentaciji Srbije na svetskom kupu u Kini. Sa njim je u Njujorku razgovarao Aleksandar Žigić.

Urednik emisije Tanja Adamović

Dežurni urednik Jelena Đorđević Popović

Realizacija Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво