Srbija na vezi: Miloš Šobajić, 2. deo, RTS Svet, 18.55

Da li kralj Artur, na filmskom platnu, može da bude Japanac? Zašto je ovo pitanje važno...

U drugom delu emisije, Miloš nam je pričao...

Kakvu generaciju mladih zahteva novi svetski poredak? Šta znači vladati bombardovanjem? Koliko je umetnost važna za razvoj čovečanstva i da li se njome može manipulisati? Kako se u novim filmovima predstavljaju srednjovekovni mitovi evropskih naroda, poput priče o kralju Arturu? Zašto je važno sačuvati prošlost?

Kakva je procedura za venčanje u Amazoniji? Šta mu se posebno dopada u tamošnjoj kulturi, njihovim običajima? Šta je spreman da uradi zbog supruge Maje...

Da li umetnik može da bude zadovoljan svojim delom? Zašto je napisao knjigu "Slikaj i ćuti"? Da li sebe propoznaje u nekom od svojih studenata?

Svoja dela Šobajić je predstavio na preko osamdeset samostalnih izložbi širom planete i učestvovao je na oko pet stotina grupnih izložbi. Njegova dela se nalaze u Narodnom muzeju i Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, kao i u više desetina muzeja u zemlji, regionu i svetu. Ruska duma ga je nagradila 2018. ordenom počasnog gosta, a 2019. dodeljena mu je Zlatna medalja Republike Srbije za izuzetne zasluge u oblasti kulturnih delatnosti, posebno slikarstva.

Urednik emisije Tamara Drezgić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво