Читај ми!

Radost u Vajblingenu

Zahvaljujući Ministarstvu prosvete Republike Srbije, Konzulatu Republike Srbije u Štutgartu, koordinatorki srpske dopinske škole u Baden Virtembergu i učiteljici Valentini Damjanović, otvorena je nova nastavna grupa u Vajblingenu, nadomak Štutgarta.

Na veliku radost dece i roditelja, nastava je počela da se realizuje 25. oktobra 2022. Puna učionica đaka je bila prelepa slika prilikom prvog susreta dece i njihove učiteljice Valentine. Puno pitanja, očekivanja, motivacije, želje da saznaju šta će sve naučiti u srpskoj školi, samo je deo atmosfere koja je vladala u školi tog prvog dana. Deca i roditelji su takođe izneli i svoje utiske.

Filip i Iva Kizić su rekli da im se škola puno sviđa, vole što uče srpski i to će im pomoći da bolje pričaju srpski kada odputuju u Srbiju. Iva je dodala da ranije nije mogla ni reč da kaže na srpskom, a sada može puno više. Srećna je što postoji srpska škola.

Njihova mama Rada Kizić je takođe iznela svoje utiske, da je srećna što smo uspeli da organizujemo školu u Vajblingenu. Raduje je to što deca vole da idu u srpsku školu i što vlada veliko zadovoljstvo među roditeljima i decom.

Takođe, i učenica Ksenija Panzalović je rekla da joj se škola mnogo sviđa, voli što će učiti ćirilicu i što će u školi upoznati i nove prijatelje. A njena mama, Sonja Panzalović je takođe istakla da je ovo lepa mogućnost za svu decu iz Vajblingena i okoline da mogu imati srpsku školu u svom mestu. Posebno je raduje to što deca mogu nadograditi svoje znanje srpskog jezika, upoznati istoriju i kulturu svog naroda.

Nadamo se i verujemo da će biti još novih grupa, koje će okupiti još naše dece i tako raditi na širenju i očuvanju srpskog jezika, kulture i istorije. Jer, da bismo znali ko smo, moramo znati odakle potičemo.

петак, 09. јун 2023.
18° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено