Читај ми!

Društvena igra "Tesla-potraga za pronalascima" ukoro u lancu srednjih škola u Americi

Na sastanku koji je održan u Filadelfiji na kom su prisustvovali predsednik i članovi Tesline naučne fondacije, kao i direktorka i profesori American Paradigm Charter Schools, odlučeno je da STEM - interaktivna društvena igra „Tesla - potraga za pronalascima" bude uvrštena kao obavezno nastavno sredstvo u tim školama. Autor igre je Aleksandar Ignjatović, generalni direktor i jedan od vlasnika kompanije Pertini Toys.

American Paradigm Charter Schools u Filadelfiji su prve škole u Americi u kojima će ova edukativna društvena igra biti obavezno nastavno sredstvo.

U okviru događaja, Aleksandar Ignjatović je prezentovao društvenu igru „Tesla - potraga za pronalascima", a igra je izazvala opšte oduševljenje prisutnih, a direktorka American Paradigm Charter Schools, Ashley Redfearn, Aleksandru je uručila zlatnu medalju ispred Teslinog naučnog kluba u okviru škole.

„Ovo je velika čast za moju kompaniju i mene, jer smo napravili igru koja je spoj prirode i tehnologije, a znamo koliko je Amerika otišla daleko na polju tehnologije. Veoma mi znači i imponuje što je ovakav stručni skup podržava i usvaja moju ideju o tome kako da deca uče u skladu sa vremenom u komžive i u kom pravcu treba da se razvijaju. Ponosan na Srbiju , ceo svoj tim i porodicu, koji su deo svakog mog uspega i ovom prilikom im se zahvaljujem," izjavio je Aleksandar Ignjatović.

U ime Tesline naučne fondacije iz Filadelfije, Aleksandar Ignjatović je uručio zlatnu medalju direktorki Ashley Redfearn i pojedinim profesorima, kao predstavnicima škole i američkog naroda, za nesebičan rad i promociju lika i dela Nikole Tesle.

„Veoma mi se dopala igra Tesla - Science Race i Aleksandrova prezentacija; kompanija Pertini je uložila mnogo truda da napravi ovo slojevito edukativno učilo, veoma nam je zanimljiva, mi nemamo ništa slično ovde. Igra omogućava veoma interesantan i inspirativan način rada, a najinteresantnije nam je to što će se zbog mogućnosti korišćenja QR kodova u igri na svakih šest meseci menjati zadaci. Ovo će nam biti posebno značajno kada budemo organizovali turnire kako bismo stalno nudili takmičarima nove izazove i naučne informacije.

Takođe, izuzetno nam se dopadaju inovacije u načinu učenja i usvajanja novih znanja koje je kreirao Aleksandar Ignjatović, pre svega jer podstiču razvoj veoma važnih, danas malo zapostavljenih, veština i pokreta kao što su: fina motorika, pincetni hvat, nervne sinapse, a to je sve vrlo važno za opšti psiho- fizički razvoj deteta. Stimulisanje razvoja tih veština i potencijala moramo vratiti deci jer su ih potisli razvoj i česta upotreba modernih tehnoloških uređaja, a opet ne možemo bežati od tehnologije koja je svuda oko nas. Zato je ova igra koja daje opciju da se igra sa ili bez pametnih uređaja - balans koji spaja napredno, moderno okruženje i iskonske čovekove razvojne potrebe. Ona je spoj stare tradicionalne igre i moderne tehnologije", rekla je Ashley Redfearn.

Zlatnu medalju za knjigu o Tesli dobio je Ellis Oswalt, a ceo događaj je organizovao Nikola Lončar, predsednik Tesline naučne fondacije iz Filadelfije.

субота, 01. април 2023.
11° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно