Читај ми!

Društvena igra "Tesla-potraga za pronalascima" ukoro u lancu srednjih škola u Americi

Na sastanku koji je održan u Filadelfiji na kom su prisustvovali predsednik i članovi Tesline naučne fondacije, kao i direktorka i profesori American Paradigm Charter Schools, odlučeno je da STEM - interaktivna društvena igra „Tesla - potraga za pronalascima" bude uvrštena kao obavezno nastavno sredstvo u tim školama. Autor igre je Aleksandar Ignjatović, generalni direktor i jedan od vlasnika kompanije Pertini Toys.

American Paradigm Charter Schools u Filadelfiji su prve škole u Americi u kojima će ova edukativna društvena igra biti obavezno nastavno sredstvo.

U okviru događaja, Aleksandar Ignjatović je prezentovao društvenu igru „Tesla - potraga za pronalascima", a igra je izazvala opšte oduševljenje prisutnih, a direktorka American Paradigm Charter Schools, Ashley Redfearn, Aleksandru je uručila zlatnu medalju ispred Teslinog naučnog kluba u okviru škole.

„Ovo je velika čast za moju kompaniju i mene, jer smo napravili igru koja je spoj prirode i tehnologije, a znamo koliko je Amerika otišla daleko na polju tehnologije. Veoma mi znači i imponuje što je ovakav stručni skup podržava i usvaja moju ideju o tome kako da deca uče u skladu sa vremenom u komžive i u kom pravcu treba da se razvijaju. Ponosan na Srbiju , ceo svoj tim i porodicu, koji su deo svakog mog uspega i ovom prilikom im se zahvaljujem," izjavio je Aleksandar Ignjatović.

U ime Tesline naučne fondacije iz Filadelfije, Aleksandar Ignjatović je uručio zlatnu medalju direktorki Ashley Redfearn i pojedinim profesorima, kao predstavnicima škole i američkog naroda, za nesebičan rad i promociju lika i dela Nikole Tesle.

„Veoma mi se dopala igra Tesla - Science Race i Aleksandrova prezentacija; kompanija Pertini je uložila mnogo truda da napravi ovo slojevito edukativno učilo, veoma nam je zanimljiva, mi nemamo ništa slično ovde. Igra omogućava veoma interesantan i inspirativan način rada, a najinteresantnije nam je to što će se zbog mogućnosti korišćenja QR kodova u igri na svakih šest meseci menjati zadaci. Ovo će nam biti posebno značajno kada budemo organizovali turnire kako bismo stalno nudili takmičarima nove izazove i naučne informacije.

Takođe, izuzetno nam se dopadaju inovacije u načinu učenja i usvajanja novih znanja koje je kreirao Aleksandar Ignjatović, pre svega jer podstiču razvoj veoma važnih, danas malo zapostavljenih, veština i pokreta kao što su: fina motorika, pincetni hvat, nervne sinapse, a to je sve vrlo važno za opšti psiho- fizički razvoj deteta. Stimulisanje razvoja tih veština i potencijala moramo vratiti deci jer su ih potisli razvoj i česta upotreba modernih tehnoloških uređaja, a opet ne možemo bežati od tehnologije koja je svuda oko nas. Zato je ova igra koja daje opciju da se igra sa ili bez pametnih uređaja - balans koji spaja napredno, moderno okruženje i iskonske čovekove razvojne potrebe. Ona je spoj stare tradicionalne igre i moderne tehnologije", rekla je Ashley Redfearn.

Zlatnu medalju za knjigu o Tesli dobio je Ellis Oswalt, a ceo događaj je organizovao Nikola Lončar, predsednik Tesline naučne fondacije iz Filadelfije.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво