Sakupljene donacije za ugrožene srpske porodice na KiM

Sakupljanje humanitarnih donacija za 20. humanitarnu akciju organizacije SPOJI za ugrožene porodice na Kosovu i Metohiji, koje je pokrenuto 28. juna 2020. godine na Vidovdan, uspešno je okončano za samo mesec dana, iako je cilj za potrebnih 10.500 evra bio 31. jul 2020.

Prvobitno je bilo planirano da se u okviru ove akcije pomogne 7 porodica i Narodna kuhinja, ali je za samo mesec dana sakupljeno i više od planirane sume, tako da će biti pomognuto i porodici Đošić, kojoj su vuci zaklali 23 ovce.

Ukupno je, uz učešće preko 163 donatora (bilo ih je daleko više jer je bilo i manjih akcija sakupljanja od strane parohija SPC u Inzbruku i Kufštajnu), sakupljeno tačno 11.488,35 evra.

"Od tog novca kupićemo najavljenu pomoć, dok će jedan manji deo sredstava biti iskorišćen za pokrivanje troškova provizija uplate donacija na račune manastira Visoki Dečani i Dobrotvorne organizacije „Majka devet Jugovića" na Kosovu i Metohiji, koji nam i ove godine pomažu u organizaciji i isporuci pomoći, ali i za putne troškove za „kontrolnu" posetu koju ćemo obaviti za nekoliko meseci", kažu iz humanitarne organizacije SPOJI.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, ovog puta pomoć neće moći da isporuče lično, već će im pomoći prijatelji iz organizacije „Majka devet Jugovića" i pomoćnici bratije manastira Visoki Dečani. 

"To nas, s jedne strane, rastužuje, jer nam svima nedostaje KosMet, lični susret sa porodicama i obilazak naših svetinja, ali s druge strane, nismo želeli da čekamo na dalji rasplet situacije u vezi s virusom, kako bi porodice što pre dobile neophodnu pomoć, a ujedno, štedimo i deo putnih troškova.

Nadamo se da ćemo za nekoliko meseci, kada se situacija smiri, moći da posetimo porodice u narednom periodu i uverimo se da li je donirana pomoć svrsishodno i upotrebljena. Hvala još jednom svima u ime porodica sa Kosova i Metohije, i ujedno vas pozivamo da postanete naši stalni donatori na mesečnom ili godišnjem nivou", poručuju iz organizacije SPOJI.

 

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво