Читај ми!

Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 20.50

U emisiji "Magazin Srbija na vezi" beležimo proslave dana Svetog Save u Parizu, Beču i Melburnu. Najavićemo predstavljanje grada Šapca na Savabalu u Beču. Govorićemo i o aktivnostima kamernog hora "Knjaz Miloš". "Magazin" gledajte i na RTS2 u subotu, 4. februara u 11.30.

Svetosavski bal u Beču u organizaciji Srpskog centra održava se prvi put u nekadašnjoj zimskoj carskoj rezidenciji Hofburg. Takođe, prvi put na balu predstaviće se i jedan grad. U pitanju je Šabac koji će prezentovati svoje privredne, turističke i investicione potencijale. Gost dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Kamerni hor „Knjaz Miloš" održao je šesti veliki Božićni koncert u Centru za kulturu „Vlada Divaljan". U proteklih nekoli godina održali su seriju koncerata u Švajcarskoj, Sloveniji, Francuskoj i Crnoj Gori. Gost prof. dr Mihajlo Rabrenović, predsednik Poslovnog saveta udruženja „U ime živih".

U Parizu su od 26. do 29. januara u organizaciji Saveza Srba Francuske i predsednika Odbora za kulturu Petra Gojkovića, održani Dani Svetosavlja. Izveštava Vladan Jočić.

U manstiru Svetog Save u Ilajnu, nadomak Melburna, dan Svetog Save obeležen je pedesetim jubilarnim saborom. Prilog Dragana Gavrilovića.

U Austriji u hramovima Srpske pravoslavne crkve i u udruženjima naših građana obeležen je Savindan. Kako je bilo u Srpskom kulutrnom centru "Stevan Mokranjac" u Beču videćemo u prilogu Miroslava Vojinovića i Vere Marjanović.

Muzički gosti Folklorni ansambl Doma kulture Prnjavor i članovi Kluba ljubitelja istorijskog plesa.

Repriza emisije u 02.14 i sutradan, u četvrtak, u 13.28 na RTS Svet.

Urednici emisije Boban Kovačević i Mirjana Raičević Tasić.

Reditelj Dragica Gačić.


 

субота, 01. април 2023.
11° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно