Читај ми!

Gramofonija – Barokni koncerti

Slušaćete interpretacije Akademije Sveti Martin u poljima pod upravom Nevila Marinera. Ploča sa konceratima Čarlsa Ejvisona, Frančeska Manfredinija, Tomaza Albinonija, Georga Fridriha Hendla i Georga Filipa Telemana produkcijske kuće Jugoton, licencno je objavljena 1983. godine.

Objavljivanje ovog albuma podudara se sa periodom koji je obeležilo intenziviranje diskografskih aktivnosti ansambla Akademija Sveti Martin u poljima. Pored snimanja novog materijala, članovi ansambla su često objavljivali i snimke zabeležene ranijih godina, kao što je slučaj i sa zapisima koje večeras emitujemo, zabeleženim 1963. godine. Samo u godini njihovog objavljivanja, ansambl Nevila Marinera je realizovao tridesetak izdanja, često u saradnji sa istaknutim solistima tog vremena. Većina ploča nosi etiketu Filips - Deka, uz nekoliko vinila koje su objavile produkcijske kuće Argo, His Master's Voice i EMI. Popularnost ansambla u ovom periodu je dodatno intenzivirana snimanjem muzike za film Amadeus, što je dovelo do toga da mnogi od snimaka iz ove faze rada budu više puta objavljivani u različitim delovima sveta, te je teško ustanoviti tačan broj izdanja za većinu zapisa.

Na omotu ove ploče se nalazi detalj sa slike venecijanskog slikara iz 18. veka Frančeska Gvardija pod nazivom „Duždeva palata i mol" dok poleđina omota sadrži kratak tekst o kompozicijama koji je u originalnoj verziji objavljen trojezično, na engleskom, francuskom i nemačkom.

Autor Milan Milojković
Urednica Sanja Kunjadić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво