Sa beogradskih scena

Festival BUNT 6.0 – Sandra Belić i prijatelji

Snimak sa koncerta koji su violončelisti Sandra Belić, Nemanja Stanković i Vuk Ovaskainen, kao i pijanistkinja Ljiljana Vukelja održali 8. novembra 2018. godine u Dvorani Lola u Beogradu

Sandra Belić diplomirala je violončelo sa posebnim pohvalama na Univerzitetu u Beču, a paralelno sa studijama usavršavala se kod Danijela Šafrana, Zigfrida Palma i Borisa Pergamenčikova. Kao solista nastupala je sa orkestrima kao što su Musica viva iz Moskve, Franc List iz Budimpešte, Simfonijskim orkestrom Radio Brisela ali i Gudačkim orkestrom Dušan Skovran, čiji je bila i dugogodišnji solista. Godine 2003. dodeljena joj je nagrada Udruženja muzičkih umetnika Srbije za najbolji nastup u koncertnoj sezoni Beograda, a 2011. dobila je nagradu za najbolju interpretaciju na Tribini savremene muzike u Beogradu. Sandra Belić je redovni profesor violončela na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Slušaćete Sonatu broj 1 za dva violončela Žozefa Bodena de Boamortijea, Svitu u starom stilu Alfreda Šnitkea, Duet za dva violončela Jozefa Hajdna, potom i prvo izvođenje u Srbiji Adađa za violončelo i klavir Zoltana Kodaja. Do kraja emisije čućete kako su Sandra Belić i Ljiljana Vukelja izvele ostvarenje pod nazivom Pampeana broj 2 opus 21 za violončelo i klavir Alberta Hinastere, koja je inspirisana argentinskim pampasima.

Urednica emisije Marija Vuković

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се