Džez

Slušaćete snimak koncerta kvarteta trubačice Džejmi Brenč, održanog 26. avgusta ove godine na džez festivalu u austrijskom gradu Zalfeldenu.

Američka trubačica Džejmi Brenč naizgled je „niotkuda" stupila na scenu svojim prošlogodišnjim debitantskim albumom Fly or Die, te momentalno dospela u sam vrh scene okrenute savremenom džezu i avangardi. No, ova vanserijska autorka je svoju karijeru gradila znatno duže, još od sredine prošle decenije, kada je svirala sa brojnim akterima čikaške avangardne scene. U njenim formativnim godinama naročito joj je bio značajan rad i sa nemačkim trubačem Akselom Dernerom, koji će u dobroj meri oblikovati njen svirački stil.

Iz Čikaga se potom seli u Bruklin, da bi poslednjih godina postala aktivni učesnik njujorške scene, pri tom nastavljajući saradnju sa muzičarima iz Čikaga. Na raskršću te dve sredine i njihovih stilskih osobenosti Džejmi Brenč je izgradila svoj autorski izraz. Između poletnih ritmova i slobodnih, apstraktnih aranžmana, razigranih melodičnih improvizacija i poigravanja teksturama i tehničkim mogućnostima instrumenta, ova muzičarka u svom radu spaja najbolje momente modernog džeza.

Autor Nikola Marković
Urednica Ksenija Stevanović



Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се