Letnji festivali

Festival Meklenburg – Zapadna Pomeranija 2018

Na koncertu kojim se svečano otvara festival nastupa Elbska filharmonija Severnonemačkog radija pod upravom Pabla Heras-Kazada. Solisti su Frančesko Pjemontezi, klavir i Sebastijan Kihler-Blesing, orgulje. Na programu su dela Kita Armstronga, Johanesa Bramsa i Antonjina Dvoržaka.

Nadareni kompozitor i pijanista, učenik Alfreda Brendla, Kit Armstrong je ovu sezonu proveo kao rezidencijalni umetnik festivala „Meklenburg - Zapadna Pomeranija" tokom kojeg će nastupiti na više koncerata kao pijanista i orguljaš, ali i predstaviti svoja autorska dela i debitovati kao dirigent. Treba napomenuti da ovaj višestruko talentovani umetnik i magistar matematike, ima samo dvadeset i šest godina, a da je muzikom počeo da se bavi već sa pet kao samouk.

Koncertom iz crkve u Nojbrandemburgu Muzička redakcija Trećeg programa Radio Beograda započinje sezonu direktnih prenosa sa evropskih letnjih festivala među kojima su PROMS, Festival u Verbijeu, Festival Francuskog radija u Monpeljeu, Festival u Eks an Provansu, Festival Vale d'Itrija i mnogi drugi.

Urednice prenosa Irina Maksimović i Sanja Kunjadić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво