Sa beogradskih scena

Koncert Andreja Kavalinskog, truba i Kristine Bjelopavlović-Cesar, klavir, održan 6. maja ove godine u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda

Kavalinski se svrstava među najtalentovanije trubače svoje generacije. Diplomirao je 2005. godine na Visokoj školi za muziku u nemačkom gradu Karlsrue, a usavršavanje je nastavio na Konzervatorijumu u Amsterdamu i u Kirtenu. Kao solista i kamerni muzičar nastupao je širom sveta. Osim sa Nacionalnim orkestrom Francuske, čiji je solo trubač, sarađivao je sa brojnim ansamblima, a neki od njih su: Orkestar Baljšoj teatra, Državni kamerni orkestar Rusije, Virtuozi Moskve, Kamerni orkestar Kjotoa, Državni orkestar iz Darmštata.

Svojim interpretacijama, po rečima kritike, Kavalinski objedinjuje tehničku i stilsku raznolikost, čime postiže jedinstven izvođački stil. Mnogi autori posvetili su svoja dela ovom trubaču, a većinu tih ostvarenja Kavalinski je snimo za Dojče gramofon, Radio Berlin, WDR3 i druge.

Pijanistkinju Kristinu Bjelopavlović-Cesar kritičari opisuju kao umetnicu koja suvereno vlada koncertnim podijumom, a njene nastupe - kao koncerte za pamćenje i nesvakidašnji doživljaj virtuoznog pijanizma. Studirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gde je i magistrirala. Do sada je nastupala sa ansamblom Zagrebački solisti, Zagrebačkom filharmonijom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Orkestrom opere Hrvatskog narodnog kazališta.

Urednica emisije Marija Vuković

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се