Filmorama

Emisija o filmu

Turneja Slobodne zone u preko pedeset gradova u Srbiji krenula je polovinom aprila i trajaće sve do kraja juna. Tokom turneje publika iz svih krajeva zemlje imaće priliku da potpuno besplatno pogleda najbolje filmove sa 14. izdanja festivala održanog u novembru. Među tim filmovima su Leto, Bergman: godina života, Tranzit, Kapetan, Tri lica, Najbolji ortaci i Srbenka.

Gost današnje Filmorame je Rajko Petrović, direktor Slobodne Zone, a u emisiji će biti reči i o debati Kompas, koja će se 15. i 17. maja održati u Nišu i Subotici posle filma Srbenka.

Večeras najnovijim filmom Džima Džarmuša Mrtvi ne umiru počinje Kanski festival, na kome će između ostalog biti premijerno prikazani novi filmovi Kventina Tarantina, Gzavijea Dolana, Terensa Malika, Pedra Almodovara, Kena Louča... O tome šta očekuje od ovog Kana, pre odlaska na festival i kako ćemo se mi kao zemlja i kinematografija predstaviti govori Miroljub Vučković, rukovodilac Odeljenja za međunarodnu saradnju, plasman i promociju Filmskog centra Srbije.

Emisiju uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво