Novi dan

Dajte mi prvu kap svetog kladenca Da njome vidam bol dubok i velik... (Svetinje, Milutin Bojić)

Sveta srpska lavra manastir Hilandar osnovao je Zadužbinu Svetog manastira Hilandara 2002. godine. Zadužbina je registrovana kao fond i u Registar zadužbina, fondova i fondacija upisana je 2003. godine. Veliki požar 4. marta 2004. godine znatno je oštetio manastir Hilandar, pa je u toku obnova uništenog, ali i zaštita od budućih eventualnih nesreća na samom objektu. Šta je oštećeno, dokle se stiglo i kako pomoći da se obnovi uništeno, govori Milivoj Ranđić, direktor Zadužbine Svetog manastira Hilandara.

Biće reči i o posledicama NATO bombardovanja u Srbiji, regionu, ali i u čitavom svetu.

O Jasenovcu će govoriti profesor dr Gideon Grajf, autor značajne monografije „Jasenovac - Aušvic Balkana, ustaška imperija okrutnosti".

Povodom Svetskog dana autizma, koji se od 2007. godine obeležava 2. aprila, gost Novog dana biće Vesna Petrović, predsednik UO Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.

Osvrnućemo se na književno veče koje je održano u Rektoratu Univerziteta u Beogradu povodom predstavljanja knjige dr Zoje Bojić „Likovne tradicije evropske antike". Preporučićemo vam više interesantnih knjiga.

U našoj šetnji Srbijom posetićemo Šabac, Prokuplje, Pirot, Požarevac, Sombor, Vrmdžu kod Sokobanje, a prošetaćemo i Beogradom.

Uz savete lekara, srpske narodne poslovice, zagonetke i pitalice, ali i servisne informacije i druge redovne rubrike, iz šestoaprilskog praskozorja zakoračićemo u jutro novog dana.

Muzički urednik je Ivana Đorđević, a emisiju priprema i vodi Dragana Veljković.

U emisiju možete da se uključite - savetima, komentarima, pitanjima za naše goste. Broj telefona je 011/3229-653.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво