Kulturni krugovi

Bliže se praznici, ali i danas beležimo događaje u kulturi. Govorimo o koncertima, izložbama, promociji novih knjiga...

Izdavačka kuća "Portalibris", u ediciji Otrgnuto od zaborava, objavljuje dela domaćih klasika koji su nažalost zaboravljeni: Dragutin Ilić, Hadži Đera, Dragiša Vasić, Jakov Ignjatović i mnogi drugi. O novim knjigama - u razgovoru sa urednicom Dubravkom Dragović-Šehović.

Predstavljamo neobičan strip-roman "Pjongjang", kanadskog autora Gi Delila. Iako se gotovo svakodnevno pominje u medijima širom sveta, Severna Koreja je nesumnjivo jedna od najtajnovitijih zemalja. Kada je ova zatvorena država odškrinula svoja vrata za strane investicije, crtač Gi Delil našao se u Pjongjangu, kako bi radio na crtanom filmu za jednu francusku kompaniju. Svoja zapažanja i iskustva pretočio je u grafički roman koji je izazvao oduševljenje čitalaca i kritike i doneo mu brojne nagrade.

O knjizi razgovaramo sa urednikom u izdavačkoj kući "Kornet" Pavlom Ćosićem.

Emisiju priprema  vodi  Dragana Kovačević.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво