Kulturni krugovi: Filmorama

U prvom delu emisije beležimo naznačajnije događaje iz kulture, a zatim sledi "Filmorama" posvećena filmskim temama.

Proslavljajući trideset godina postojanja, Festival eksperimentalnog filma Images iz Toronta, u saradnji sa našim Festivalom savremenog eksperimentalnog filma REZ, prošle nedelje je u Domu Omladine predstavio program kratkih filmova Oči koje čuju, uši koje vide. Tom prilikom je gostovao jedan od selektora festivala Faraz Anušapur, koji govori za današnju emisiju.

Čućete i polaznike i organizatore ovogodišnje Interakcije, onosno 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa i 7. Međunarodnog masterklasa dokumentarnog filma Interdoc koji su od 10. - 27. avgusta održani u Požegi. Filmove, koji su nastali u okviru ovogodišnjeg kampa, publika je imala priliku da vidi prošle subote u DKC-u. Podeljeni u tri ekipe, tokom sedmodnevnog boravka u Čačku, Ivanjici i Užicu, učesnici su snimili tri dokumentarca na temu „Mali grad - veliki ljudi".

U susret 10. Cinema City-ju, gost emisije biće programski direktor festivala, Milan Stojanović. Kao i ranijih godina, fokus festivala je na debitantskim ostvarenjima, prvim ili drugim filmovima autora, a divna je vest da se čak 13 filmova takmiči u programu Nacionalna klasa. Ovogodišnji Cinema City će biti održan u Novom Sadu, od 01.- 03. septembra u okviru Gradić festa u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Emisiju uređuje i vodi Nevena Matović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво