Čitač

Iz sadržaja emisije "Čitač" izdvajamo dve teme

Naš gost je poljska pesnikinja Eva Zonenberg, koja je prošle nedelje boravila na festivalu "Svetski dani poezije" u Beogradu. U međuvremenu, imala je i književno veče u Banjaluci, a sinoć i u klubu "Polet" u Beogradu.

Eva Zonenberg studirala je muzičku akademiju u Vroclavu i bavila se pijanistikom. U Krakovu je studirala filozofiju. Pozivana je na najpoznatije festivale poezije u svetu i prevođena na brojne jezike. Pored poezije piše i eseje-portrete o poznatim umetnicima i misliocima od renesanse do danas. U izdanju "Trećeg trga" objavljeno je ovih dana dopunjeno izdanje iz izbora poezije Eve Zonenberg - "Imperija suze".

Ugledni kanadski pisac grčkog porekla Pan Bujukas takođe je prošle nedelje boravio u Beogradu i imao književno veče u Francuskom institutu. Kod nas je prevedeno pet romana ovog autora, a uoči njegovog dolaska još jedan roman - "Kukuriku".

Pan Bujukas studirao je arhitekturu i filmsku i pozorišnu umetnost, a bavio se kritikom, novinarstvom i prevođenjem pre nego što se opredelio za pisanje romana, pozorišnih komada i knjiga za decu.

Sledi preporuka za čitanje i to je okvir za današnju emisiju Čitač, koju uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво